Undanflykter

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök
Undanflykter

Album: West A Fool Away
Utgivningsår: 1984
Textförfattare: Eddie Meduza

Fick riktigt bra recensioner och anses vara en av Eddie Meduza's klockrenaste och mest pricksäkra låtar om alkoholism

Text[ ]

<poem> Jag måste till systemet och köpa brännvin För jag har ont i en tand Jag måste till systemet och köpa brännvin Så säger alla ibland När man går till systemet och köper brännvin Så skyller man på nånting Och ingen vågar medge att tarmen suger, när allting kommer omkring.

Det finns så många svepskäl när vi svenskar ska köpa brännvin Alla har en undanflykt, när man vill ha sig en liten jamare.

Ska vi gå till hotellet och käka middag, så säger man då och då Sen går man till hotellet och käkar middag, och tar en sup eller två.

Undanflykter, svepskäl och bortförklaringarnas land Vi svenskar har världsrekord i finter, för att få en tår på vår tand.

Jag måste till affären och köpa bira, dom är så billiga idag Man köper några backar och börjar fira, sen är dom slut nästa dag.

Det krävs en bortförklaring när en viking ska höja glaset Förmågan till att hitta svepskäl, präglas av stor uppfinningsrikedom.

Jag tror jag går och köper en 75'a, en sup det klarar jag väl Man köper några flaskor för att ha hemma, sen är dom slut samma kväll.

Ingrid Båvner och Torsten Bengtsson försöker hålla oss kort Jakten på brännvin blir så hysterisk, att man dricker alldeles för fort.

Nu går jag till systemet och köper brännvin, man är väl ändå en karl

Sen går man hem och dricker sitt jävla brännvin, blir fyllsjuk i flera dar. Vi svenskar är experter på att ursäkta spritbegär I värsta nödfall kan man skylla på borgarnas regeringsperiod.

Jag måste till systemet och köpa brännvin, för nu är jag alkoholist Det är väl bäst man springer förbi systemet För det är ju sant och visst Att det är bäst först som sist Att man blir helnykterist,eeeeeeeeeeeeeeee