Nya Zeebras Featuring Eddie Meduza

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Från 1985. Den här plattan släpptes aldrig officiellt och pressades enligt uppgift endast i 50 exemplar. Det är en lite annorlunda Meduza-platta ljudmässigt. Flera av låtarna har ett väldigt typiskt 80-tals-pop-sound med trummaskiner och keyboards. Dessutom gör han covers på ett gäng 80-talshits. Två av låtarna är nyinspelningar från West A Fool Away


Sista spåren, "I'm Ready" och Movie Love är egentligen inte med på den ursprungliga låtlistan, utan sägs vara med på en CD-R som släpptes senare.

De 50 exemplaren sägs ha delats ut på en fest, men hittills har inget annat än bilder på en CD-skiva, med titeln tryckt på omslaget, dykt upp.

Stephan Sedvallsson, som sjunger på Hey Girl kände själv inte till att denna låt hamnat på skivan. Han skriver så här i ett mail angående låten:

"Den är inspelad i radio jämtlands buss, i garaget UNDER östersunds brandstation.Men den gjordes inte för att hamna på någon skiva vad JAG vet iallafall, det var mest Tomas som ville spela in den och han frågade mej. Jag har för mej att han många år innan var med i ett band som hette Zeebras."


I En Dröm skrevs ursprungligen på engelska av Lennart Hejdenberg men översattes till svenska av Lennart, som spelade bas i Zeebras och Thomas Ljungqvist. Låten spelades in i en studio vid Odenplan i Stockholm. Bakgrunden till denna inspelning användes förmodligen på versionen på Nya Zeebras.

Thomas Ljungqvist som ägde en skivstudio i Östersund och var bland annat var tekniker på West A Fool Away. Zeebras är alltså ett av hans projekt

Låtlista[ ]

 1. Nocturne
 2. Wherever I Lay My Hat (Marvin Gaye, Norman Whitfield, Barrett Strong)
 3. Words (F.R. David)
 4. Dancing In The Dark (Bruce Springsteen)
 5. I Don't Love You Anymore
 6. I En Dröm
 7. Capri/And I Love Her ( / John Lennon, Paul McCartney)
 8. Sad Songs (Elton John, Bernie Taupin)
 9. Memphis Tennessee (Chuck Berry)
 10. Hey Girl

Bonusspår:

 1. I'm Ready
 2. Movie Love