Mord I Norrland

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök


Mord I Norrland
Album: E. Hitler & Luftwaffe Nr. 3 Del 1
Utgivningsår: 1979
Textförfattare: Eddie Meduza


En så kallad "Tallåt" då det bara pratas samtidigt som musik spelas i bakgrunden, ungefär som i Börje Lundin - Rattens Riddare och denna "tallåt" som då handlar om mord som har skett i Norrland var med på kassetten E. Hitler & Luftwaffe Nr. 3 Del 1.

Text[ ]

Ja, jag ska berätta en sak som hände mig i vintras.
Då var det så att jag stod ute och väntade vid den jävla brevlådan. Och så kom brevbäraren då vid elva-tiden som han brukar göra och så. Så sa jag till honom att - Hördudu, har du inte löneavin med dig från Lycksele, sa jag.

Nehej du, sa han, det... det har jag inte idag. Det får du vän... Det får du vänta till på måndag med.

Då blev jag förbannad. Vad i helvete säger du, sa jag. Kommer du inte med löneavin idag när det är lördag och allting. Och så tog jag brevbärarjäveln och slet ur'n ur bilen och snodden runt brevlådan som en jävla spiralfjäder så det knaka i nacken på'n och han låg och stirrade upp i stjärnorna. Jamen.

Sen tog jag hans bil och åkte upp till handlar'n i byn här uppe och så sa jag till handlar'n - Hördudu, har inte alltid jag varit en redig och skötsam person och alltid skött mina räkningar här? Johodu, sa handlar'n, du har alltid varit en bra kund du. Ja det var bra det, sa jag. Då kan jag få handla på lite på krita tills på måndag för, jag har inte fått min löneavi ännu och jag blev förbannad och snodde brevbärar'n runt brevlådan som en jävla spiralfjäder så han stirra upp i stjärnorna sa jag. Nej du jävel, sa handlar'n. Jag säljer jävlar inte på kredit. Inte ens om kungajäveln kommer hit och visar Silvia så säljer jag på kredit sa han.

Vad i helvete säger du, sa jag. Jag blev förbannad. Ska du ha en sån jävel så du åker in på, och blir liggande på lagret resten av året, så kan du skriva av det sen din jävla luffare.
Och sen gav jag handlar'n en sån jävla smäll så han åkte in där bland hyllor och burkar och påsar med mjöl och burkar och jävelskap ramla ner över'n och det knaka i nacken på'n och han låg och stirrade upp i stjärnorna den jäveln. Ja.

Jag tog för mig vad jag ville ha där och åkte hem igen och hade väl just satt mig i köket och kokt mig lite kaffe och tatt mig en pilsner när det kom in två snutjävlar ifrån Lycksele och sa att jag hade snott en brevbärare runt en brevlåda som en jävla spiralfjäder och slatt ihjäl en lanthandlare.

Då blev jag förbannad och slog ihop skallarna på snutjävlarna så det dånade som ett kanonskott hemma i köket. Sen slängde jag ut dom jävlarna i brunnen så nu smakar vattnet bara mässing.

Buuh. I Norrland.