Kassettomslag

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök

1976

Omslaget till den allra första kassetten, E. Hitler & Luftwaffe - Mannen Utan Hjärna, bestod av ett fotografi på Errol. Fotot var avskuret från näsan och uppåt, för att tydligt visa att han var ”Mannen utan Hjärna”. På den tiden skötte han kopieringen av kassetterna och omslagen själv, så det måste ha blivit en hel del extrajobb att kopiera upp omslagsbilderna till kassetterna.


1977-1982

Under den här perioden såldes kassetterna utan omslag. Troligen var det för att spara tid, då Errol skötte all kopiering själv. De kassetterna som kom ut 1979-80 har dock sålts med omslag vid senare tillfällen.


1983-1991

När Errol startade sitt bolag Osadal AB började han även att kopiera kassetterna hos tryckerier, och då började han även göra omslag till de nya kassetterna.

Även några tidigare kassetter fick omslag när de också började kopieras via tryckerier.

Omslagen brukade oftast bestå utav teckningar som Errol gjort, eller bara en lista över kassetternas innehåll.

En del kassetter har sålts med flera olika omslag under åren. Vid något tillfälle har det också hänt att tryckeriet inte har hunnit trycka omslaget i tid, och därför har Errol blivit tvungen att sälja kassetten utan omslag.

1992-1994

På 90-talet såldes kassetterna med omslag ritade av en som kallade sig ”Palten”. Samtliga kassetter (utom de allra första) fick nya omslag. Omslagsbilden brukade oftast föreställa Errol i en situation hämtad från kassettens innehåll. Till en början såldes kassetterna av Svenska Bilkassetter, men sedan togs försäljningen över av Fancluben i Tyresö.


1994-1998

1994 gick Errol tillbaka till att använda egenritade omslag till kassetterna. Först släppte han ”Kräftkalas -94” och sedan ”Hjärndelirium 2000”.

1996 släppte Errol flera kassetter på en gång, alla med identiska omslag (de s.k. ”Ollonkassetterna”). Även ”Hjärndelirium 2000” ingick i den serien, och fick samma omslag som de andra banden.

Samma år kom också kassetten ”God Jul Era Rövhål” vars omslag var ett fotografi av Errol i tomtedräkt. Året därpå kom ”Göran Persson är en galt” och på omslaget finns ett fotografi på Errol och Leila (även om Leila inte medverkar på själva kassetten)

Till sist släppte Errol också kassetterna ”Di Värsta Pärvärsta Låtarna” och ”Di Värsta Pärvärsta Scetcherna” vars omslag var mer eller minde kopierade rakt av från tidiga omslag för ”E. Hitler & Luftwaffe Nr. 3 Del 2” och ”Greatest Hits”.

Det absolut sista Errol släppte på kassett var boxen ”Compendia Ultima”. Lådan som kassetterna låg i hade lite bilder på Errol på framsidan, och omslagen till själva kassetterna bestod bara utav en text med låtens namn samt en liten dödskalle i nedre hörnet.