Fanclub

Från Eddie Meduza Wiki
Hoppa till: navigering, sök

Det har funnits flera olika fanclubar genom åren. Kaos verkar ha varit en sak som förenar samtliga.


1975

Errol Fan Club. Infomationen om denna klubb finns på baksidan av Errols första lp "Errol" från 1975. Adressen till klubben är en c/o-adress och går till en Eva Johansson på Hornsgatan 91 i Stockholm. Enligt Peter Hellqvist, bossen bakom den sista fancluben blev denna Eva aldrig tillfrågad om att ha någon fanclub och hade än mindre någon aning om att det annonserades om det på skivkonvolutet. Huruvida detta stämmer och om det var någon aktivitet i denna klubb har jag inte kunnat få fram.

1990-1993

Eddie Meduza Faan Club. Drevs av Peter Hellqvist

1993-1996

Eddie Meduza Fun Club / The Fun Club Peter Löfbergs fanclub i Tyresö. Den 6 september skickade Löfberg ut ett brev till medlemmarna i den gamla klubben där det meddelades att han tagit över regin. Klubben upplöstes troligtvis någon gång 1996 då det kommit fram att Löfberg olovandes kopierade och sålde Eddies alster under egen regi, någon som irriterade Eddie grundligt.

Peter Löfberg : www.eddiemeduza.se .Sanningen var att Löfberg & Errol Norstedt diskuterad långt att ge ut En Legal Bootlegs med video matrial Dels Errols Videos och Löfbergs inspelningarna från Backstage och Konserter skulle klippas ihop. Vi gjorde en beställning och Errol godkände detta , och då kopierades det matriel och Errol godkände detta , När kopiorna kom några veckor senare ,paketerades allt och skickades ut. Då ändrade sig Errol då det var försent. Och därför blev jag syndabocken och Hängdes ut som syndabock och då sa jag tack och adjö.

Mer detaljerat kommer diskuteras längre fram.

Mvh Peter Löfberg


Reklamkort för Eddie Meduza Fun Club

1996 - 2000

Eddie Meduza Fy-Fan-Club (Sofia Music) På Eddies officiella hemsida kunde man läsa:


"Nu har äntligen försäljningen av kassetter, CD och videos med Eddie Meduza, E. Hilter & Luftwaffe m fl kommit igång i ny regi! Från och med 16/6 1996 sker all legitim försäljning från ovanstående adress, och ALLT nytt material från Eddie Meduza m fl finns tillgängligt BARA härifrån. OBS! All övrig försäljning, som till exempel försäljningen från gamla fun-club:en i Tyresö, är olaglig, illegitim och straffbar enligt svensk lag."


Denna ska ha drivits av Eddie själv under Sofia Music.

2000-2002

Eddie Meduza Fy-Fan-Club (Peter Hellqvist)

Peter Hellqvist är tillbaka och driver klubben fram till Eddis död 2002 då interna bråk och ryktesspridning bland en liten del av fansen fick honom att tröttna så till den milda grad att han lade ned verksamheten.

2002

En herre vid namn Christian Dahlberg försöker sig på att skapa en ny klubb. Det verkar inte ha blivit så mycket mer än en hemsida. Det har varit väldigt tyst därifrån sedan dess.